EXPOSICIONS
   
 
 
  • L'estudi de l'arquitectura popular ha portat a la necessària divulgació
    del material gràfic obtingut en aquesta recerca. La finalitat d'aquestes exposicions és revaloritzar aquests objectes donant-los a conèixer al públic, en general, i als propietaris, en particular, per tal de fomentar l'interès, actualment ben minoritari, en aquestes construccions.
     
   
 

   

 

El grup Aladrell ha muntat una exposició itinerant que ha passat per Castellserà i Tornabous, i es portarà a Agramunt, i a altres localitats de  la  Ribera del Sió. El material exposat  se  centra en les cabanes de volta,  marges,  basses  i  aixoplugs de les comarques de ponent. Consta d'una part didàctica sobre l'expansió de l'agricultura, incidint en les rutines de la pagesia i les tècniques de construcció en pedra. La primera, a Castellserà, s'ha fet a l'octubre de 2008.
   
 
   
 
 
El  Museu  Comarcal  de  Cervera, conjuntament amb l'associació, ha muntat l'exposició "Arquitectura Popular  a  la Segarra. Imatges del nostre patrimoni etnològic", que ha restat oberta de l'1 de maig al 25 de juny de 2006 a l'església de Sant Joan Degollat. El material exposat, de diversos autors, mostra construccions de tot tipus de la Segarra.Cal agrair a Carme Bergés, directora del Museu i membre de l'associació, el  muntatge de la mostra que ha tingut força èxit.
   
 
 
 
August Bernat ha portat  la  seva mostra, Les Barraques de pedra seca de la conca mitjana del riu Gaià,  a la seu social de la Unió Excursionista de Sabadell,  del 6 al 24 de febrer de 2006. Dimarts, dia 7,  inauguració de  l'exposició  fotogràfica  i  presentació  de  la revista  Pedra  Seca, seguit  de  la conferència, a càrrec del mateix,  "El valor de les construccions de pedra seca",  un patrimoni històric rural que cal defensar.
 
   

   
 
 
A  la  seu  lleidatana del  Col·legi  d'Arquitectes  de  Catalunya, s'ha fet l'exposició  Aprenent de l'Arquitectura Popular  amb material fotogràfic de diversos autors de l'Associació.  Ha  romàs oberta del 21 de juliol al 14 d'agost  de 2003,  i s'ha inaugurat  amb  una  taula rodona sobre El futur de l'Arquitectura Popular. Els participants, Pere Robert, president  del  Col·legi d'Arquitectes,  Ramon Gallart, de  Cultura, Gabriel  Balsells,  de  REGSA,  Fèlix  Martin  i  Vicent Loscos, de l'Associació.  Josep Mora féu de moderador.
 
   

 
Josep Preixens  ja  havia  fet  diverses exposicions  fotogràfiques  a  Lleida i a les Garrigues. Amb els  Amics de l'Arquitectura  Popular, va exposar també,  a  l'IES  Josep  Lladonosa  de  Lleida,  els  dies 16-20  de  desembre  del   2002,   Cabanes   de   volta,   balmes  murades   i   aljubs.
 
   
 

   
 
 
Josep  Preixens  va  exposar  també  a  Agramunt,  a  la Caixa  del  Penedès,  pels  dies  6-10 d'agost del 2001, durant el segon curset d'Arquitectura  Popular,  Construccions  de  pedra  seca  de  les Garrigues  i  el  Segrià.
 
   
 
   
 
 
August Bernat  va  portar  la  seva mostra, Barraques de la conca
mitja del Gaià
,  a  la Biblioteca Comarcal de la  Segarra, Cervera,
durant el 1r curset  d'Arquitectura  Popular,  pels dies 7-11 d'agost
del 2000.
 
   
 
  
 
 
L'octubre  del  1998,  ja  es  va  fer,  a  la  Selva  del  Camp,  una  exposició que va reunir mostres de l'Urgell   i   la  Segarra,  de  les Garrigues, del Pla de Bages, de l'Alt Camp  i  del Baix Camp.  La va muntar August Bernat,  amb diverses col·laboracions, entre  les  quals,  les d'Emili Boada,  Josep Gallofré  i  Vicent Loscos.
 
   
 
 

ÍNDEX

QUÈ FEM