Els marges eliminats a Cervera

 

 
Aquest conjunt de marges quedarà eliminat per les obres de la variant.  Com es pot
observar estaven en molt bon estat  -cosa rara actualment-  degut a la seva acurada
construcció.

No cal que fem comentaris;  ni  sobre el seu valor patrimonial, paisatgístic, útil...,  ni sobre els responsables  -gent curiosa, aquesta-  de la desfeta.   Els murs que encara queden drets faran de contenidors, o seran colgats,  per  les  restes  dels  altres.
 

 
 

 

 
 

 

 
 
 

 

 
 

 
Mur atalussat que es trobava a la part més baixa de la fondalada. Tenia un sistema de drenatge, que resistia perfectament els aiguats.

 

 

 La part superior del mateix mur

 
 

 

 Vista lateral que conservem a la pàgina d'inici.

 
 

 
La desaparició d'aquestes parets és a  punt de completar-se.  S'ha deixat perdre, també com si res, un altre element del patrimoni. Unes realitzacions que qualsevol poble culte hauria  mantingut  gelosament, amb l'orgull de poder mostrar a tothom allò que els seus avantpassats van forjar amb molt d'esforç, i amb un gran saber... Al seu lloc, un punt de sortida?  una via de servei?  una gasolinera...?    
Els responsables municipals  no  han estat capaços de defensar aquest conjunt de marges -que s'ha de dir monumental- impedint  el  disbarat que aquí denunciem.
 

 

 

 

 Estat actual (novembre de 2003) on s'observa també una curiosa conillera.
 
 

 
Els "segarretes" tenien fama de ser excel·lents constructors. Les llosetes i pedres vistes estan aquí posades amb precisió d'orfebreria.

 
 

 
La desfeta... Veure el material que en surt, pedra absolutament seca, solament pedra, abans ben posada i ara incomprensiblement desfeta,
és encara sorprenent. Quina llàstima!
 
 

 

Destruir, disgregar, costa ben poc... Tot això ja no val res
 

 

 

Es fa difícil creure que no hi havia una solució que respectés aquestes parets