CURSETS DE MARGES
 
 

 

 • Els Cursets de marges van aparéixer per atendre una necessitat del paisatge, amb una manifesta, progressiva degradació d'aquests valuosos elements. .
   
 • Això demanava fer-ne publicitat i crides a la gent interessada en aprendre la tècnica de construcció més elemental de pedra seca.
   
 • El Grup Aladrell se'n va responsabilitzar denunciant aquesta situació originada per l'abandonament de feines del camp, com la reparació dels marges.
   
 • És un exemple de voluntarietat i entusiasme, on la col·laboració és monitoritzada per la destresa de l'equip tècnic de l'associació, també jove i entusiasta.
   
 • Aquests cursets es fan al llarg de tres dissabtes, que s'inicien amb una sessió teòrica descriptiva i utilització de fitxes on s'explica cada pas del procés
   
 • En les dues jornades següents es fa la part pràctica, on cada participant aprèn tots els passos indicats a les fitxes, que constitueixen l'ofici de marjaire.
   
 • Jaume Pedrós coordina els cursets, amb Jordi Giribet, mestre d'obra, Jordi Martí, mestre picapedrer, i  Eusebi Valera, mestre de cases.
  

 Any 2015
 6è curset 

6è curset, a la Granadella, 3 i 10 d'octubre de 2015. Aixecar una paret en zona municipal com a part del projecte de millora de l'àrea dels dipòsits.

 

 

 

 


 
   

 Any 2014
5è curset

5è curset, a Vallbona de les Monges, 9, 10 i 17 de maig de 2014. Refer un marge en una finca de la Cooperativa l'Olivera, fent paret amb la llera del riu Maldanell. Xerrada inicial a càrrec de Vicent Loscos.

 

 

 

 

 

 


 
   
 Any 2013
4rt curset 

4rt curset, a Florejacs, 27, 28  i  29 de setembre de 2013. Aixecament d'una paret davant l'esglèsia de Sant Pere, vora el castell de les Sitges. Organitzat per Jaume Moya -Camins de Sikarra- amb Jaume Pedrós. Xerrada inicial a càrrec de Vicent Loscos.

 

 

 

 

 

 


 
   

 Any 2013
3r curset 

3r curset, a Seròs, 23 de febrer i 9 de març de 2013. Reparacions en una finca particular. Tal com es pot veure a les fotos, són marges d'estructura original per la diversitat de formes i disposició de la pedra, ben sorprenents.

 

 

 

 

 

 


 
   

 Any 2012
2n curset 

2n curset  a  Santa  Maria  de  Montmagastrell, els dies 3, 7  i  24 de març de 2012. Es va fer una intervenció en una finca particular. Xarrada inicial a càrrec de Fèlix Martin. Jordi Martí va fer demostracions pràctiques de com es trenca una pedra grossa.
 

 

 

 
 

 

 

 

 

  
   

Any 2010
1r curset 

1r Curset, a Castellserà, els dies 1, 15 i 29 de maig de 2010. Aixecament d'un tros de paret amb l'equip coordinat per  Jaume Pedrós. Una iniciativa del Grup Aladrell, d'accions culturals diverses a la Serra de Bellmunt i Almenara.
 
 
 
 

 

 

 


 
   

 
 
 
 

ÍNDEX

CURSETS